רבקה זהבי | פאות רפואיות לחולות סרטן | נשירת שיער| דלילות שיער
המדריך המלא לפאות רפואיות לחולות סרטן

זמן קריאה: 10 דקות

פאות רפואיות

 

אחד מהחששות הגדולים ביותר המתלווה למחלת הסרטן הוא נשירת שיער כתוצאה מהטיפול הכימותרפי. על הרצון לנהל אורך חיים רגיל ככל האפשר, בלי שאף אחד ידע, מעיבה העובדה כי הפאה עלולה להסגיר ולחשוף את המצב הבריאותי.

רבקה זהבי, יצרנית הפאות הגדולה והותיקה בארץ מודה כי "בשנים עברו, הפאות היו בעלות מראה "פאתי" ולא טבעי אך כיום התעשייה ביצעה קפיצת מדרגה והפאות היום נראות טבעיות לחלוטין.

הפאה הרפואית עשויה משיער טבעי או סינתטי, מגיעה בדגמים ועיצובים רבים, ומתאפיינת בקו טבעי ואופנתי. את הפאה הרפואית יש להתאים למבנה הראש והפנים ולאחר ההתאמה מתקבל מראה טבעי לחלוטין.

לדברי רבקה זהבי, לקוחה רפואית המגיע אלינו מקבלת ייעוץ אישי והסבר על "עולם הפאות". רק לאחר מכן אנו מתחילים את תהליך המדידה וההתאמה שבסיומו מותאמת ללקוחה הפאה הרפואית והמראה בו היא חפצה. ברשותנו מבחר גדול מאוד של פאות רפואיות טבעיות, מעורבות, או סינתטיות, המאפשר למצוא את הפאה המתאימה ביותר.

היות ומדובר בפאה רפואית אשר ייעשה בה שימוש לפרק זמן קצר יחסית, אין אנו ממליצים בהכרח לרכוש את הפאה הטבעית היקרה ביותר.

לפאה הטבעית יתרונות רבים אך יש פאות איכותיות מאד בעלות נמוכה יותר. המבחר הרב הנמצא אצלנו מאפשר לבדוק את כל האופציות ולהחליט על המתאים והטוב ביותר עבורך.

מאפייני הפאה הרפואית:

הפאות הרפואיות בנויות על רשת אלסטית המונעת מהפאה לזוז או ליפול. הרשת אוורירית ואינה גורמת כל גירוי או נזק לקרקפת. לדברי רבקה זהבי, הניסיון הרב בייצור, אותו צברנו עם השנים, משרת אותנו בפיתוח דגמים ומבנה רשת המתאים לתנאי הלחות והחום בארץ.את הפאה הרפואית ניתן להסיר לפני השינה והמקלחת ולאפשר לעור הקרקפת "לנוח" ולחולה לשמור על היגיינת הקרקפת.

לפאה הרפואית יש חלק בתהליך הריפוי ועל כן היא נכללת בסל הבריאות. החזרים בגובה 300 עד 1500 ₪ מתקבלים מקופות החולים בהתאם לסוג הכיסוי והביטוח עם הצגת חשבונית על רכישת פאה רפואית.

היות ולא ישנים או מתקלחים עם הפאה הרפואית ניתן לחפוף ולסדר אותה אחת לשבועיים עד ארבעה שבועות. את הפאה ניתן לשלוח לטיפול ולקבלה נקייה ומסודרת. לחלופין, ניתן להגיע, לטיפול הנמשך כחצי שעה, ביחד עם הפאה.

תהליך רכישת פאה רפואית:

נשירת שיער מתחילה כשבועיים מתחילת הטיפולים הכימותרפיים. מדובר בתהליך הדרגתי הנמשך מספר ימים. לא מומלץ לעבור את התהליך בשלבים ולחוות את תהליך הנשירה. עם תחילת הנשירה, ולאחר שהוכנה הפאה מראש, כדאי להסתפר קצוץ ולעבור לשימוש בפאה.

אין צורך להסתפר ולבצע שינויים בשיער לפני תחילת הנשירה. כל עוד השיער קיים ואינו נושר כדאי להישאר איתו ולנצל את הזמן כדי לרכוש את הפאה רפואית.

לאחר נשירת השיער, המתחילה כשבועיים מתחילת הטיפולים, הקרקפת רגישה מאד היות והיא נחשפת לראשונה מזה שנים רבות. בנוסף לכך, הטיפולים הכימותרפיים גורמים ליובש בעור ולרגישות יתר. על מנת להקל על היובש והגירוי בקרקפת ממליצים באגודה למלחמה בסרטן למרוח על העור קרם לחות או תחליב עדין.

בנוסף מומלץ לחפוף את הראש באל סבון עם לחות. כדי להפחית עוד יותר את החיכוך בעור הקרקפת מומלץ לישון על כרית עם כיסוי מבד סאטן.

החשש מתזוזת הפאה גורם לנשים רבות לנסות את השיטה בה מודבקת הפאה לראש. בעוד שהדבקת פאה או תוספת לפתרון בעיה של שיער דליל מקובלת, הדבקת הפאה במקרה של אובדן שיער כתוצאה מטיפולים כימותרפיים שנויה במחלוקת וכרוכה בסיכונים.

העובדה כי פאה המודבקת מונעת מהחולה לחפוף את הקרקפת כראוי, ובנוסף הבעיה של שאריות סבון ולכלוך המצטברים מתחת לפאה, ובאזורי ההדבקה, עלולים לגרום להתפתחות גירוי ואף לדלקת מחייבות שיקול דעת נוסף. העור היבש והרגיש מפתח גירוי יתר באזור ההדבקה וגורם לגירוד הקרקפת עד לפציעתה. בפאה המודבקת ניתן לעשות שימוש רק כאשר הקרקפת נטולת שיער לחלוטין. עם צמיחת השיער לא ניתן להדביק את הפאה והעובדה כי אינה עשויה על רשת אלסטית גורמת לחוסר יציבותה ולתזוזתה על הראש.

מזה מספר חודשים מקדמת האגודה למלחמה בסרטן פרוייקט בשם "להראות טוב להרגיש טוב יותר". רבקה זהבי, אשר הנושא קרוב לליבה, נמצאת בקשרים הדוקים עם האגודה ובתי החולים ורואה בפרוייקט חשיבות ממדרגה ראשונה. במסגרת הפרוייקט, ניתנים ע"י צוות רבקה זהבי, שרותי פאות שיער, בבתי החולים ובמחלקות האונקולוגיות, בהתנדבות וללא תמורה. הנך מוזמנת לפנות לאגודה ואו לרבקה זהבי ולברר היכן ומתי ניתנים השירותים.

מכתב תודה לתרומת פאות האגודה למלחמה בסרטן
 
תרומת פאות האגודה למלחמה בסרטן
 
 
 
לחודש המודעות למחלת סרטן השד – אמיר זהבי, מנכ"ל חברת רבקה זהבי Hair Fashion מסביר את כל מה שאת צריכה לדעת על פאה רפואית, מתי לקנות פאה רפואית, איך להתאים פאה רפואית לצרכיך, סוגים שונים של פאות רפואיות ועוד…
מיר זהבי מנכ"ל חברת רבקה זהבי Wigs & Hair Fashion, יצרנית הפאות הגדולה והותיקה בישראל, מסביר על התאמה מושלמת של פאה רפואית וטיפים לשימוש שוטף בפאות רפואיות. כל מה שאת צרכיה לדעת, החל בתהליך הייעוץ ובחירה של הפאה הרפואית הנכונה לך, ועד השימוש הנכון בפאה לחולות סרטן אונקולוגיות.

פאות רפואיות – שאלות ותשובות

1. האם ניתן לטפל בפאה בבית?

ישנם מספר סוגי פאות וכל סוג דורש טיפול אחר (פאה משיער סינטטי או פאה משיער טבעי). מומלץ כי הטיפול בפאה ייעשה ע"י בעלי מקצוע אך ניתן לטפל בפאה הרפואית בבית, לאחר קבלת הדרכה והנחיה מקצועית, על מנת להימנע מגרימת נזק לפאה.

2. האם הפאה מחממת?

בתקופת הטיפולים הכימותרפיים הגוף סובל מגלי חום. בדגמים החדשים של הפאות הרפואיות משקל הפאה נמוך מאד ורשת הפאה אוורירית על מנת להקל בהשפעת גלי החום.
בניגוד לפאה שמודבקת לראש (העשויה על בד צפוף יותר ואותה לא ניתן להסיר) את הפאות שאינן מודבקות ניתן להסיר על מנת לתת לראש להתאוורר. גם האפשרות שניתן לחפוף את הראש, ולמרוח על הקרקפת קרם לחות (מומלץ מאד) עוזרת להפחית את החום והגירוי הנלווה.

3. האם הפאה מגרדת?

הרשת בפאה שאינה מודבקת עשויה מבד טבעי שאינו גורם גירוי בראש.
במקרה של עור רגיש במיוחד ניתן לתפור לפאה בטנה מבד משי המונעת חיכוך של הפאה בעור. בפאה מודבקת עלולים להיווצר בקטריות באזור ההדבקה הגורמות לגירוי העור וליצירת גרד.

4. האם הפאה זזה או עלולה ליפול?

פאה אשר מותאמת בצורה מקצועית לגודל ומבנה הראש אינה זזה ומאפשרת לקיים אורך חיים מלא ופעיל. ניתן להוסיף פס סיליקון אקטיבי המצמיד את הפאה לראש ללא דבק ומבלי לגרום גרד בקרקפת. ישנם סוגי פאות המודבקות לראש לתקופות של 2-3 שבועות אך השימוש בדבק שלהם ויעילותו שנוי במחלוקת.

5. האם עדיפה פאה משיער טבעי או סינטטי?

הפאות הסינטטיות נראות טוב וטבעי בדגמים ובאורכים הקצרים. אורך חיי פאה סינטטית כשנה ומחירה זול יחסית. הפאות הסינטטיות מגיעות במבחר גדול של דגמים וצבעים. לשיער באורך בינוני עד ארוך מומלץ לרכוש פאה משיער טבעי.
את הפאה העשויה משיער טבעי ניתן להתאים, ולצבוע, על מנת להגיע למראה הטבעי ולצבע המבוקש.
אורך חיי הפאה הטבעית ארוך ועלותן יקרה יחסית. גם במקרים של גוונים מיוחדים או צבעים
מיוחדים יש צורך בפאה טבעית אותה ניתן לצבוע ולהתאים לגוון הנדרש.

6. מה הטיפול השוטף בפאה?

את הפאה יש לחפוף ולסדר אחת ל 3-4 שבועות, עדיף ע"י בעל מקצוע או לבד לאחר קבלת הדרכה.

7. מה אורך חיי הפאה?

פאה משיער סינטטי כשנה, פאה משיער טבעי מספר שנים.

8. האם אפשר להשתמש בשיער שלי כדי לייצר פאה?

לא ניתן לעשות שימוש בשיערך להכנת פאה רפואית. בתהליך יצור של פאה משתמשים בכמות שיער גדולה הרבה יותר מהכמות הנמצאת על ראש אחד.

9. האם עלי להסתפר לפני רכישת הפאה?

לא מומלץ להסתפר לפני רכישת הפאה. במידה ורוצים פאה זהה למראה עם השיער כדאי להגיע לרכישת הפאה עם השיער הקיים.
בנוסף, כל עוד לא החלה הנשירה אין טעם, וחבל לגזור את השיער שלך. את המעבר מהשיער הטבעי לפאה ניתן להסביר ע"י "הסתפרתי". שינוי תכוף במראה השיער מארוך לקצר ושוב לארוך יעורר תהיות ויעלה שאלות מיותרות.

10. האם יש החזר על רכישת פאה?

פאה רפואית נכללת בסל הבריאות וניתן החזר עבור הרכישה.
גובה ההחזר משתנה מקופה לקופה ומסוג הביטוח. מומלץ לפנות לקופת החולים ולברר מה גובה ההחזר המגיע. במקרה של ביטוח רפואי פרטי מומלץ לפנות לסוכן הביטוח ולברר את הסוגיה. חשוב לדרוש ולשמור את חשבונית המקור בה יירשם כי נרכשה פאה רפואית ואמצעי התשלום.

11. האם הפאה נראית טבעית?

קיימים סוגים ודגמים רבים של פאות. לאחר התאמה מקצועית של גודל רשת הפאה, ולאחר עיצוב מקצועי אצל בעלת מקצוע מתחום הפאות (חשוב לזכור כי לא כל ספר (טוב ככל שיהיה) יודע לספר פאות) הפאה נראית טבעית לחלוטין – איש לא יידע כי זו פאה.

12.האם ניתן לקבל פאה בתרומה?

האגודה למלחמה בסרטן, בשיתוף בעלי עסק מתחום הפאות, ובחלק מהמכונים האונקולוגיים ניתן לקבל פאה בתרומה ללא חיוב. יש לפנות לאגודה למלחמה בסרטן או לעובדת הסוציאלית או האחות האחראית במחלקה האונקולוגית על מנת לקבל סיוע בקבלת פאה רפואית ללא חיוב.

13. מה ניתן לעשות במקרה של נשירת הגבות?

הפתרונות הקיימים בשוק אינם נותנים פתרון טבעי לגבות מודבקות. ניתן, ומומלץ, להעזר בעיפרון לגבות על מנת לצייר גבות.

14. איפה ניתן למצא חנויות של פאות?

באגודה למלחמה בסרטן ניתן לקבל רשימה של בתי עסק וחנויות המוכרים פאות. בנוסף, האינטרנט ודפי זהב הם מקור טוב לקבלת רשימת חנויות לממכר פאות.

15. כיצד אדע איזה חנות פאות לבחור?

הדרך הטובה ביותר היא המלצה אישית. ניתן לשאול את הצוות בבית החולים, או חולים הנמצאים במחלקה אשר רכשו פאה, ולשמוע את המלצתם. לא כל חנות לממכר פאות מתמחה בפאות רפואיות. יש לברר את המוניטין ותחומי ההתמחות של החנות ולברר האם הם בעלי ניסיון בהתאמת פאות רפואיות.

16.מה ניתן לעשות בפאה בגמר הטיפולים כאשר אין בה צורך?

ניתן לתרום את הפאה במחלקה האונקולוגית או באגודה למלחמה בסרטן על מנת שתשמש חולים מעוטי יכולת. לחלופין ניתן לארוז את הפאה ולשמור אותה בפינה מרוחקת לשימוש בחג הפורים או, חס וחלילה, כשיש סיבוב נוסף.

17.מה משך הזמן בה נדרשת הפאה?

הפאה הרפואית נדרשת לפרק זמן של 6-12 חודשים. עם הפסקת הטיפולים הכימותרפיים מתחדשת צמיחת השיער. קצב הצמיחה הוא כסנטימטר לחודש. ברוב המקרים, שלשה עד שישה חודשים, מסיום הטיפולים, הם פרק הזמן בו מסירים את הפאה.

18. האם השיער צומח בחזרה?

ברוב המקרים, בהם נשירת השיער נגרמה מטיפולים כימותרפיים, יש צמיחה חוזרת של השיער שהיה. לידיעתכן, ברוב המקרים השיער שצומח שונה, בטקסטורה או בגוון, מהשיער שהיה לפני הטיפולים הכימותרפיים.


למידע נוסף:

נשירת שיער אצל נשים


פאות טבעיות


פאות לייס, פרונט לייס וטופ לייס


דלילות ונשירת שיער

שתפי .. כי יש נשים נוספות שצריכות את המידע הזה

שתפי בפייסבוק שתפי באינסטגרם

איזה פאה רפואית לבחור? פאה טבעית או פאה סינטתית? איזה סוגים של פאות רפואיות יש? האם פאת לייס תתאים כפאה רפואית? מה עם פאה משיער מעורב? כל התשובות בסרטון.
וגם חדש!
פאת לילה – למי שרוצה להיראות טבעי גם בלילה, כשהא ישנה, למרות אובדן השיער בעקבות טיפולים רפואיים חריפים.
פתרונות לאובדן שיער אצל חולות סרטן. אמיר זהבי מנכ"ל חברת רבקה זהבי HAIR FASHION מסביר ומדריך חולות סרטן , מטופלות בכימותרפיה לגבי התמודדות עם אובדן שיער והתמודדות עם ההתקרחות.
אובדן שיער בעקבות טיפולים כימותרפיים לא צריך להיות טראומתי. חברת רבקה זהבי HAIR FASHION מציעה פתרונות נוחים לנשים החוות אובדן שיער והתקרחות בעקבות טיפולים רפואיים חריפים.
לחודש המודעות למחלת סרטן השד – אמיר זהבי, מנכ"ל חברת רבקה זהבי Hair Fashion מסביר את כל מה שאת צריכה לדעת על פאה רפואית, מתי לקנות פאה רפואית, איך להתאים פאה רפואית לצרכיך, סוגים שונים של פאות רפואיות ועוד…